Hont Község Önkormányzata

FŐZŐKONYHA FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE HONT KÖZSÉGBEN

 

Hont községben az óvodában működő konyha biztosítja a gyermekeknek és rászorulóknak a meleg étel ellátást. A hatósági ellenőrzések során az épület bővítésének szükségességére hívták fel a fenntartó önkormányzat figyelmét az élelmiszer-biztonság fokozása érdekében.
Hont Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy az elvárt feltételeknek megfelelve tudja biztosítani a szociális étkeztetést a településen. A fejlesztéshez 17,78 millió forint vissza nem térítendő forrást nyertek el 100%-os támogatás mellett.

A honti óvoda épületében működő melegkonyha kiszolgálja a gyermek-, intézményi és szociális étkeztetést a településen. Az ételek kiszállítását a falugondnoki gépjármű végzi. Az 50 adagosnak épült intézményrész a jogszabályi feltételek teljesítéséhez ma már kicsinek bizonyul, így az élelmiszer-biztonságért felelős szakszervek felhívták a figyelmet a bővítés szükségességére. A fenntartó önkormányzatnak meg kell oldani, hogy a zöldség- és húselőkészítő, valamint a mosogató egymástól elkülönüljön. Ez csak a konyhai épületrész bővítésével biztosítható. Mindemellett a konyhai felszerelések, eszközök bővítése is hatósági elvárásként fogalmazódott meg.
A beruházás célja, hogy a konyhai épületrész mintegy 16,3 m2 hasznos alapterülettel bővüljön, így az egyes előkészítési fázisok, illetve a mosogatás elkülönüljön egymástól. Az építési beruházáson túl az intézmény eszközparkja is megújul, kibővül, beszereznek új munkaasztalt, fagyasztót, főzőzsámolyt, gáztűzhelyt és húsdarálót.
A fejlesztésnek köszönhetően megújult környezetben, kibővült kapacitásokkal áll a szociális intézmény a szolgáltatásait igénybe venni kívánó helyi lakosság rendelkezésére.

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 17.788.952 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00013 azonosító számú pályázat keretében. A beruházás várható befejezés dátuma. 2019.11.30.

 

Bővebb információ:
06-35-368-242
polgarmester@hont.hu